Beköszönő

Szeretettel köszöntjük a Tusnádfürdői Városi Könyvtár jelenlegi és potenciális olvasóit, felhasználóit, valamint a könyvtár Internetes naplójának (blogjának) követőit.

Vă salutăm cu drag, stimați cititori și utilizatori actuali și potențiali al bibliotecii orășenești din Băile Tușnad!



2010. december 30., csütörtök

Könyvtáravató

A könyvtár 2010. november folyamán költözött az új helyére. December 10-én került sor az avató ünnepségre. Ez alkalomból a Jókai Mór Általános Iskola tanulói rövid kulturális műsorral léptek fel.  Az eseményről beszámolt a Csíki Hírlap december 23-i száma:

Tusnádfürdőn néhány napja átadták az új könyvtárépületet, ahová nemrégiben költöztették az intézményt. A volt könyvtár üresen maradt épületébe az önkormányzat fog beköltözni.
Új épületbe került a könyvtár – informálta portálunkat Tusnádfürdő polgármestere, Albert Tibor. Az elöljáró kifejtette: a település méretéhez képest jelentős könyvtárral rendelkeznek, közel 30 ezer kötete van. A bibliotéka eddigi épületét az önkormányzat veszi át, ott alakítják ki az új városházát. A tervek elkészültek, jelenleg kiírás alatt van a beruházás.
Az új könyvtárépület felújítása a nyár elején kezdődött. A hat teremmel rendelkező ingatlan modern, könnyen fűthető, a nyílászárók ki vannak cserélve. Rendelkezik olvasóhelyiséggel, az egyik szobában négy számítógéppel a Biblionet program működik, amit pályázati úton nyertek meg. Szeretnék bevezetni idősek számára az internetdélutánokat, hogy ez a korosztály is elsajátítsa a világhálós ismeretek alapjait. (Létai Tibor)

Szalagvágás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése