Beköszönő

Szeretettel köszöntjük a Tusnádfürdői Városi Könyvtár jelenlegi és potenciális olvasóit, felhasználóit, valamint a könyvtár Internetes naplójának (blogjának) követőit.

Vă salutăm cu drag, stimați cititori și utilizatori actuali și potențiali al bibliotecii orășenești din Băile Tușnad!



2014. december 19., péntek

Karácsonyra hangolódva az óvodásokkal

       Karácsonyi készülődés hangulata hatja át a tusnádfürdői óvodát, már jó ideje elkezdődött az ünnepre való ráhangolódás. Ez tükröződik mindennapi tevékenységeikben, ott jártamban is éppen nagy munkában találtam őket már kora reggel, épp elkészültek a ragasztás technikájával kivitelezett diszes karácsonyfák.






    Habár sokan hiányoznak, járványos betegségek időszaka van, a jelenlevő gyerekek örömmel veszik tudomásul, hogy könyvtárlátogatásra hivom őket és karácsonyi ajándékként egy meglepetés-filmmel várom őket a könyvtárban.
A két csoportvezető óvónénivel, Barabás Izabella és Blága Piroska személyében megérkeznek a gyerekek, hangulatteremtés gyanánt, már érkezésükkor karácsonyi dallamok csendülnek fel,
   
https://www.youtube.com/watch?v=m0OTDoA0R90,

 ameddig elhelyezkednek már boldogan dúdolják is az ismertebb dalokat.
 Hamarosan megtalálják helyüket, elhelyezkednek a vetitővászon előtt és kiváncsian várjak, hogy kezdődjön a vetités. A karácsonyi hangulat kedvéért a filmválasztással is próbáltam témában maradni és sikerült egy kedves kicsi rajzfilmet találni, Noddy megmenti Karácsonyt cimmel:
 https://www.youtube.com/watch?v=5u6mWwr6wNg


Szájtátva hallgatták  és nézték végig a filmet és még maradtak volna...ez kiderül a kisvideó végén, sajnos egy kis technikai baki miatt, csak hangfelvételt sikerült rögziteni.:)
A Karácsony hangulatát egy általuk is ismert dallal is felidéztük, a Kiskarácsony, nagykarácsony kezdetű dal meghallgatásával.

Búcsuzóul abban maradtunk, hogy az Új Évben még meglátogatnak, mert jól érezték magukat. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése