Beköszönő

Szeretettel köszöntjük a Tusnádfürdői Városi Könyvtár jelenlegi és potenciális olvasóit, felhasználóit, valamint a könyvtár Internetes naplójának (blogjának) követőit.

Vă salutăm cu drag, stimați cititori și utilizatori actuali și potențiali al bibliotecii orășenești din Băile Tușnad!



2015. február 20., péntek

Kányádi Sándor felolvasómaraton könyvtárunkban

   A Kájoni János Hargita Megyei Könyvtár felhívásához csatlakozva, idén  harmadik alkalommal vettünk részt a már hagyományossá vált felolvasómaratonon.


    2015 február 17-én országhatárokat atívelő esemény részesei lehettünk, mindannyiunk örömére sikeresnek mondhatjuk a helyileg megszervezett és lebonyolított eseményt.
A felolvasómaraton résztvevői a Jókai Mór Általános Iskola I-IV. osztályos tanulói valamint osztálytanítóik voltak, a délelőtti órákban, délután pedig a Szent László ház napközis vegyescsoport is bekapcsolódott nevelőjük kíséretében.
A teljes részvételt számszerűsítve, 110 személyt mondhatunk magunk részéről.
A felolvasást megelőzte egy rövid bevezetés vetítés formájában, amely néhány életrajzi vonatkozású információval szolgált, a felolvasómaratonok lényegét is nyomatékosítva próbálta ráhangolni a gyerekeket a közös olvasás örömére.




   Az elsőnek érkező csoport, akik valójában ki is érdemelték az elsőbbséget, a kis elsősök voltak, akik már a kora reggeli zimankós hidegben, hátukon iskolástáskával érkeztek késlekedés nélkül. Külön öröm volt számukra a könyvtárba jönni, első találkozásra felcsillant a szemük a sok könyv láttán és érdeklődéssel hallgatták a tanítónéni által felolvasott kis versikét, amelyben a minden nap emlegetett  ABC betűit szedte rímekbe Kányádi Sándor.

   Továbbá a II. osztály vette át a stafétát. Ők még a böngésző olvasásnál tartanak,  a tanítónéni tolmácsolásában meghallgatták a "Csukástó "című verset. Kihangsúlyoztuk, hogy büszkék lehetünk arra, hogy e helyi nevezetességünk ihlette a költőt a vers megírására.




Rövidebb terjedelmű versikékkel ők is ügyeskedve próbálkoztak, hozzájárultak a közös olvasáshoz.



A III.osztályból, már fejlettebb olvasási szinten lévén, több tanulónak is sikerült felolvasnia, hangfelvételt is tudtunk készíteni.











A IV. osztály, létszámát és a felolvasásban való részesedést tekintve is a legnépesebb csoport volt, minden tanulónak  sikerült bekapcsolódni a közös olvasásba.
A "Csukastó "című verset  Gáll Evelyn olvasta fel.


A "Nyergestető"című verset Nagy Edina és Nyisztor Adolf felolvasásában hallgathattuk.











Búcsuzóul mindenik csoporttal meghallgattuk a" Faragott versike"megzenésített változatát, a közös felolvasások, közös dalolással értek véget.



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése