Beköszönő

Szeretettel köszöntjük a Tusnádfürdői Városi Könyvtár jelenlegi és potenciális olvasóit, felhasználóit, valamint a könyvtár Internetes naplójának (blogjának) követőit.

Vă salutăm cu drag, stimați cititori și utilizatori actuali și potențiali al bibliotecii orășenești din Băile Tușnad!



2016. február 24., szerda

Tamási Áron felolvasó maraton

   Február 23-án, a Jókai Mór Általános iskolával közreműködve csatlakoztunk a VIII.alkalommal megszervezett nemzetközi felolvasómaraton felhivásához.

   Délelőtt folyamán az iskola volt a felolvasómaraton helyszine.
Az I-IV. osztályokban két mese-novella került felolvasásra, a "Hazug sün" és a "Szerencsés Gyurka" cimű elbeszélések, kisebb osztályokban a tanitónénik felolvasásában, III.-IV. osztályokban a diákok is bekapcsolódtak a közös felolvasásba.
http://mek.oszk.hu/01000/01093/html/08.htm#cim76
http://mek.oszk.hu/01000/01093/html/05.htm#cim32
   AZ V-VIII. osztályosok a soron következő esemény ráhangolodásaként a könyvtár blogján, Tamási Áronra emlékezvén.... közzétett bejegyzést tekintették meg, majd hangoskönyv formájában a "Bölcső és Bagoly" "Ajánlás"-t hallgatták meg.
http://mek.oszk.hu/02900/02970/mp3/2021af00.mp3
   Ezt követően rajtolt a felolvasó maraton, egy részletet olvastam fel a "Bölcső és bagoly"Tamási önéletrajzi regényéből ,ajánlva, hogy elolvassák a regényt teljes egészében.
Továbbá, Köllő Zsófia magyarszakos tanárnő felolvasásában hallgatták meg az elhiresűlt idézet részletét"..mi célunk a világon..? "

 " Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne - ismételtem el magamban. És éreztem, hogy a szívem megtelik nagy és általános meleggel, a lelkem megtelik a derűs idő nyugalmával, és a szemem megtelik a hajnal harmatával.
Lassan felálltam és azt mondtam:
- Igaza van: késedelem nélkül haza fogok menni, hogy otthon lehessek valahol ezen a világon! Igaza van: nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." (Ábel Amerikában)



A diákok felolvasásában az "Egyenes Tóbiás" cimű novella hangzott el. A szöveget megjelenitettük kivetitve , hogy tudják követni egyénileg is a hangos felolvasás alatt.
http://mek.oszk.hu/01000/01093/html/05.htm#cim37


Délután tovább folytatódott a felolvasó maraton, ezúttal a Városi könyvtárban, a Szent László napközi-otthon gyerekeit vontuk be a közös olvasásba.





























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése