Beköszönő

Szeretettel köszöntjük a Tusnádfürdői Városi Könyvtár jelenlegi és potenciális olvasóit, felhasználóit, valamint a könyvtár Internetes naplójának (blogjának) követőit.

Vă salutăm cu drag, stimați cititori și utilizatori actuali și potențiali al bibliotecii orășenești din Băile Tușnad!



2016. november 10., csütörtök

Csatlakozás a CD-ETA projekthez

A Hargita Megyei Tanács felhivására válaszolva, létrejött a csatlakozás a CD-ETA helyi érintettek csoportjához.
Ez az Unios-Projekt a helyi értékek digitalizálását fogja megvalósitani, amelyre 2019-2020 között  kerül sor, gyakorlati kivitelezésben.
A program első három éve a jó tapasztalatok megosztásával zajlik, tapasztalatcserék formájában.

Tusnádfürdői Városi Könyvtár - Urkon Judit részére
 
 
MEGHÍVÓ
 
    Hargita Megye Tanácsa partnerként vesz részt a CD-ETA- „Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage” elnevezésű projektben, amely az Interreg Europe program által nyert finanszírozást.
A CD-ETA projekt fő célkitűzése, hogy segítse a kulturális és természeti örökség digitalizálására vonatkozó politikák elfogadását és gyakorlatba ültetését valamint, hogy támogassa a projektben résztvevő intézmények jó gyakorlatainak szükségszerű átvételét.
Figyelembe véve, hogy a CD ETA projekt a természeti és kulturális értékek, digitalizálására vonatkozik, a megyei értéktár létrehozásának folyamatát és a Hargita megyei értéktár bizottság munkáját nagyban segíti a Természeti és épített örökség, a Kulturális örökség szakterületeken, valamint részben az Ipari és műszaki megoldások és Sport és turizmus szakterületeken.
  A természeti és kulturális értékek, örökségek digitalizálásában, elsősorban az aktuális helyzet és problémák, valamint a helyi szükségletek felmérése a cél, majd a további teendők meghatározása, valamint az, hogy a projektben kidolgozott digitalizálásra vonatkozó  stratégiák, gyakorlatok és alkalmazások segítsék a megyei értéktár digitalizálását. Ennek érdekében szükséges kialakítani a helyi érintettek csoportját.
Tisztelettel felkérjük Önöket, hogy vegyenek részt a helyi érintettek csoportjában, Az amely a CD-ETA projekt keretében valósul meg, szerepük megbeszélések és találkozók által valósul meg a régió digitalizálásának témakörében, kamatoztathatják tapasztalataikat  ismereteiket a természeti és kulturális értékek, örökségek digitalizálási folyamata mentén.
A helyi érintettek csoportjának első találkozójára 2016. augusztus 2.-án kerül sor, Hargita Megye tanácsának 19-es termében. Csatoljuk a projekt rövid leírását és a találkozó programját.
            Visszajelzésüket a résztvevő személyre vonatkozóan, kérjük, küldjék el legkésőbb 2016. július 29.-ig Ábrahám Margitnak, a CD-ETA projekt pénzügyi felelős munkatársának, az abrahammargit@hargitamegye.ro e-mail címre.
 
Együttműködésüket köszönjük.
 
Tisztelettel,
Borboly Csaba                                    Zonda Erika
Elnök                                                    Projektmenedzser

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése