Beköszönő

Szeretettel köszöntjük a Tusnádfürdői Városi Könyvtár jelenlegi és potenciális olvasóit, felhasználóit, valamint a könyvtár Internetes naplójának (blogjának) követőit.

Vă salutăm cu drag, stimați cititori și utilizatori actuali și potențiali al bibliotecii orășenești din Băile Tușnad!



2016. november 10., csütörtök

Nemzetközi találkozó a CD-ETA PROJEKT képviselőivel

A szeptember 6-án sorra kerülő nemzetközi partnertalálkozó alkalmával előadássorozat keretében a külfőldi szakemberek osztották meg tapasztalataikat, a digitalizálás terén elért eredményeikről számoltak be.

                                                                        MEGHÍVÓ
Hargita Megye Tanácsa partnerként vesz részt a CD-ETA- „Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage” elnevezésű projektben, amely az Interreg Europe program által nyert finanszírozást. A CD-ETA projekt fő célkitűzése, hogy segítse a kulturális és természeti örökség digitalizálására vonatkozó politikák elfogadását és gyakorlatba ültetését valamint, hogy támogassa a projektben résztvevő intézmények jó gyakorlatainak szükségszerű átvételét.
A projekt tevékenységek a helyi érintettek csoportjának aktív közreműködésével valósulnak meg. Mint ismeretes a helyi érintettek csoportjának első találkozójára augusztus 2-án került sor,  ezúttal köszönjük, hogy nyitott volt a projekt nyújtotta kihívásokra és aktívan résztvett az eseményen.
Jelen meghívó a következő eseményre vonatkozik, amely szeptember 6-án lesz megszervezve, s melynek keretében a külföldi partnerek helyi érintettjei, valamint 3 nemzetközi szakértő tartanak előadást a digitalizálás műszaki paramétereiről és finanszírozási lehetőségeiről, a létező standardokról és egységesítésükről, valamint a főbb irányvonalakról és gyakorlati alkalmazásokról.
Tisztelettel felkérjük Önöket, hogy vegyenek részt a 2016. szeptember 6-án szervezett műhelymunkán, 10.00 órától kezdődőn, a Megyeháza gyűléstermében. A programot mellékelve küldjük.  Visszajelzésüket a résztvevő személyre vonatkozóan, kérjük, küldjék el legkésőbb 2016. augusztus 31-ig Ábrahám Margitnak, a CD-ETA projekt pénzügyi felelős munkatársának, az abrahammargit@hargitamegye.ro e-mail címre.   Együttműködésüket köszönjük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése