Beköszönő

Szeretettel köszöntjük a Tusnádfürdői Városi Könyvtár jelenlegi és potenciális olvasóit, felhasználóit, valamint a könyvtár Internetes naplójának (blogjának) követőit.

Vă salutăm cu drag, stimați cititori și utilizatori actuali și potențiali al bibliotecii orășenești din Băile Tușnad!



2015. november 16., hétfő

A magyar nyelv napja iskolánkban




A magyar nyelv napja iskolánkban
2015. november 13-án iskolánkban is megünnepeltük a magyar nyelv napját, amely a magyar kultúra (január 22.), a magyar költészet (április 11.) és a magyar népmese (szeptember 30.) napja mellett „legdrágább kincsünkre” emlékeztet.
Ez alkalomból az V-VIII. osztályosok órái nyelvi feladványok megoldásával, a magyar nyelvet dicsőítő, vagy épp nehézségeire viccesen rámutató versek maghallgatásával, a magyar nyelvről írt frappáns idézetek megismerésével teltek.
A program a városi könyvtárral együttműködésben valósult meg, a szórakoztató és gondolatébresztő összeállítást Urkon Judit könyvtárosnő szerkesztette és mutatta be, amely továbbra is elérhető a bibliotusnad.blogspot.com honlapon.
Az eseményhez pályázat is kapcsolódik, amely arra szólítja fel a gyerekeket, hogy összeállítsák a szerintük legszebb tíz magyar szó listáját, verset írjanak, kifejtsék gondolataikat édes anyanyelvünkről.
Bízunk benne, hogy ez a kis ízelítő felkeltette tanulóink érdeklődését anyanyelvünk sokszínűsége, szépsége, játékossága iránt.
                                                                                             Tisztelettel, Köllő Zsófia, magyartanár






Tevékenységek az I-IV. osztályosokkal










Tevékenységek az V-VIII. osztályosokkal
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése