Beköszönő

Szeretettel köszöntjük a Tusnádfürdői Városi Könyvtár jelenlegi és potenciális olvasóit, felhasználóit, valamint a könyvtár Internetes naplójának (blogjának) követőit.

Vă salutăm cu drag, stimați cititori și utilizatori actuali și potențiali al bibliotecii orășenești din Băile Tușnad!



2017. november 14., kedd

Magyar Nyelv Napja az V-VIII. osztállyal

A mai nap folytattuk a Magyar Nyelv Napjának ünneplését, a Jókai Mór Általános iskola felső tagozatos diákjai jöttek a könyvtárba, Kolozsvári Borbála magyar szakos tanárnő vezetésével.
Bevezetőként meghallgatták  Bodnár Éva , Magyar szó megzenésitett versét a Credo együttes előadásában.

https://www.youtube.com/watch?v=pmdlb1I93y4

 Könyvtárismertetés következett, megfigyelték az állomány elrendezését, információkat kaptak arra vonatkozóan hogyan tudnak kölcsönözni és ajánlást kaptak a legújabb könyvekre amelyeket nemrég megvásároltunk.

Belehallgattak a Magyar Nyelv Napjára készitett összeállitásba, amely a könyvtár honlapján visszakereshető az alábbi elérhetőségen: http://bibliotusnad.blogspot.ro/












Feladatként kapták, hogy otthon rákeressenek a könyvtár honlapjára és olvassanak bele...
Előkerült Ó Nagy Gábor, Szólások és közmondások könyve, amelyben a magyar szócikknél rákeresve néhány szólás magyarázatára is sor került, pl "Sírva vigad a magyar", amely kifejezésre az alábbi magyarázatot olvastuk: bármennyire örül is a magyar, mindig vegyül az örömébe valami bánat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése