Beköszönő

Szeretettel köszöntjük a Tusnádfürdői Városi Könyvtár jelenlegi és potenciális olvasóit, felhasználóit, valamint a könyvtár Internetes naplójának (blogjának) követőit.

Vă salutăm cu drag, stimați cititori și utilizatori actuali și potențiali al bibliotecii orășenești din Băile Tușnad!2017. november 13., hétfő

Magyar Nyelv Napját ünnepeltük az I-IV. osztályosokkal"Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható. Nem külsőséges valami, mint a kabátom, még olyan sem, mint a testem. Mélyen bennem van, vérem csöppjeiben, idegeim dúcában, metafizikai rejtélyként." (Kosztolányi Dezső: Ábécé a nyelvről és lélekről).

A mai nap folyamán osztályonként érkeztek az alsó tagozatos kisdiákok, tanítóik kíséretében és együtt ünnepeltük a Magyar Nyelv Napját, zenehallgatás, vetítés, felolvasás, ismerkedés a könyvtárral ..voltak a témák.
Olyan művekből olvastunk fel, melyekben Írók, költők emlÍtik Tusnádfürdőt, így "Benedek Elek nagyapóéknál" című könyből idéztünk részletet, valamint Kányádi Sándor Csukástó cÍmű költeménye is elhangzott.
Filmvetítés gyanánt, a Szent Anna Tó legendáját valamint Tusnád legendáját hallgatták a gyerekek.
Az Örökségünk mozgalom dalát is visszahallgattuk, a Magtanulom, megőrzöm ...kezdetű dalt  is visszahallgattuk,,melyet a tavaly tanultunk meg ugyancsak a Magyar Nyelv napját ünnepelve.


https://www.facebook.com/judit.urkondanel/videos/1509529799095746/

Minden osztállyal meghallgattuk a Magyar Szó cimű dalt, a Credo együttes feldolgozásában:

https://www.youtube.com/watch?v=pmdlb1I93y4

Ó, te drága, ősi magyar szó,
lelkemet tápláló, simogató dallam.
Körülölelsz, mint egy puha takaró,
míg ízlelgetlek, kóstolgatlak halkan.
Hogy is felednélek? Hisz anyámtól 
kapott drága vagy te is!
Keblemre szorítva őrizlek, védlek... 
ha hangom elcsuklik, akkor is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése